Nominaties 2019 zijn bekend

PDF persbericht

 

Essayprijs Groot      

                                                      
De jury van de Jan Hanlo Essayprijs Groot heeft dit jaar 6 essaybundels genomineerd.
Op de shortlist staan:

Kester Freriks, 'Stilte, ruimte, duisternis', Athenaeum
Thomas Heerma van Voss, 'Plaatsvervangers', Thomas Rap
Jan Postma, 'Vroege werken', Das Mag
Marja Pruis, 'Genoeg nu over mij', Nijgh & Van Ditmar
Simon(e) van Saarloos, 'Enz. Het Wildersproces', AtlasContact
Carolina Trujillo, 'Meisjes in blessuretijd', Ambo|Anthos uitgevers


 

 

 

De jury – Katja de Bruin, Jaap Cohen, K. Schippers, onder voorzitterschap van Mirjam van Hengel – maakte een keuze uit maar liefst 112 ingezonden essaybundels uit 2017 en 2018.

Eerdere winnaars van de Jan Hanlo Essayprijs Groot zijn o.a. Joke Hermsen, Rudy Kousbroek, David van Reybrouck, Tijs Goldschmidt, Arjen van Veelen en Sana Valiulina.

Essayprijs Klein

Voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein, toe te kennen aan een anoniem ingestuurd ongepubliceerd essay, zijn genomineerd Tom Springveld, Bauke Vermaas en Hannah de Vries.

Eerdere winnaars van de Jan Hanlo Essayprijs Klein zijn o.a. Arjen van Veelen, Geert Buelens, Joke Hermsen, Daan Stoffelsen, Miriam Rasch en André Keikes.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op donderdag 16 mei 2019 om 20.00 uur in De Balie in Amsterdam in een avondvullend programma over essayistiek. Entree is gratis, reserveren is verplicht en kan via deze link.

Daarnaast presenteren we samen met De Groene Amsterdammer een jubileumpublicatie, en een expositie en twee filmavonden in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Meer informatie vind je hier.

De Jan Hanlo Essayprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs) en georganiseerd in samenwerking met De Groene Amsterdammer.